İÇERİK
Basınçli temizlik sistemleri ;
• Genel değerlendirme –Açık Alan temizlik ekipmanları • Orta Basınç Sistemleri • Düşük Basınç sistemleri • Yüksek basınç sistemleri • Kullanılan Pompa tipleri • Kullanılan Uydu tipleri • Otomatik yıkama sistemleri • Aksesuarlar • Sistemlerin çalıştırılması için gerekli şartlar
GENEL DEĞERLENDİRME •
Gıda üretim ve dağıtım sektöründe değişik tipte basınçlı yıkama sistemleri bulunmaktadır, •
Genel olarak 3 tip basınçlı temizlik sistemikullanılmaktadır, •
Orta basınç, Düşük Basınç ,ve yüksek basınç sistemleri , •
Bunların bir çoğu pazardaki ihtiyaca göre şekillendirilmiştir;
• Kullanım yerleri, yüzey alanların ihtiyacı, tesislerin büyüklüğü, hijyen beklentisine uyum vb.
• Orta basınç sistemleri :Daha büyük ve profosyonel işletmeler orta basınç sistemini kullanmayı tercih ederler.
• Düşük basınç sistemleri :
Küçük gıda işletmeleri, et satış reyonları, küçük depolar, sebze meyve işletmeleri, pastahane, catering, çiftlikler daha çok düşük basınç sistemleri kullanırlar ,
• Yüksek Basınç sisitemleri ; Gıda işletmesi dışında daha çok araç yıkama , Depolar, hijyen standardı düşük ,üretim alanları olmayan gıda dışındaki işletmeler Yüksek basınç yıkama (90-200bar) sistemlerini kullanırlar,
Orta Basınç sistemleri
• Orta Basınç sistemleri 10-40 bar arası su basıncı ile yıkama yapılan sistemlerdir.
• Bu sistemler Profosyonel firmalar tarafından kullanılır.
• Donanımı Çok daha etkin ve orta ile büyük işletmelere uygun olan sistemlerdir.
• Orta Basınç sistemi bir veya bir kaç pompa veya booster edilen pompalar aracılığı ile çalışır ,
• Basınçlandırılan suyun 25-40 bar basınca kademeli pompalar aracılığı ile uydulara basılarak yıkama yapılan sistemlerdir.
Saf Su Enjeksiyonluk Su Hazırlama Sistemleri
Detaylı İnceleGıda-Yer Kanalları, Izgaralar, Yer Süzgeçleri
Detaylı İncele