Fabrikalar İçin En İyi Paslanmaz Çelik Evyeler Hangileridir?

Fabrikalar İçin En İyi Paslanmaz Çelik Evyeler Hangileridir?

Her fabrikanın mutfakta en büyük öncelik hijyenik bir ortam oluşturmaktır. Peki paslanmaz çeliği bu noktada özel kılan nedir? Bu konuda belirleyici özellikler, malzemenin sertliği ve yüksek yoğunluğudur. Malzemeyi oluşturan parçacıklar birbiriyle çok sıkı bir biçimde bütünleştiği için yüzey son derece pürüzsüz ve dış etkilere kapalıdır; bu sebeple temizliği ve dezenfeksiyonu son derece basittir. Ahşap veya plastik gibi pürüzlü yüzeylerle kıyaslandığında virüs, bakteri ve kir parçacıklarının bu malzemenin içine yerleşmesi olanaksızdır. Cam da benzer özellikler taşır, fakat son derece kırılgan bir bünyesi vardır. Paslanmaz çelik kullanılması durumunda ise, malzemenin paslanmamasına dikkat edilmelidir.

Gıda güvenliği, fabrikalar için aynı son derece önemlidir. Paslanmaz çelik evyenin avantajı  AB Gıda Hijyeni Yönetmeliği'nin maddelerindeki koşulları sağlıyor olmasıdır. Bu yönetmelik, diğer direktiflerin yanı sıra uluslararası geçerliliğe sahip HACCP direktiflerini ve Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Gıda Standartları'nı temel almaktadır. Günümüzün fabrika mutfaklarına baktığınızda, lavabolardan evyelere, çalışma tezgahlarından mutfak gereçlerine kadar tüm endüstriyel ekipmanların genelde paslanmaz çelik olduğunu görürsünüz.

  • Paslanmaz Çelik Yüksek Sıcaklıklara Dayanıklıdır

Fabrikaların, restoranların, yemekhanelerin vb. yerlerin mutfakları oldukça sıcaktır. Sıcak ocağın yanı sıra bazen tezgah üzerinde sıcak bir tencere bulunur, bazen evyeye kaynar su dökülür. Ve el blenderinden bulaşık makinesine kadar bazı cihazlar da oldukça ısınır. Paslanmaz çeliğin ısı direnci bu sebeple büyük bir avantajdır.

18/10 paslanmaz çelikte 600 santigrat dereceye kadar çıkar. Ayrıca çoğunlu olarak zayıf bir ısı iletkeni olarak kabul edilir. Pratikte bunun anlamı, sıcak bir tencereyi paslanmaz çelik tezgaha koyduğunuz zaman, tüm yüzeyi hemen ısıtmaz. Bu da iş güvenliği için artı bir yöndür.

 

  • Paslanmaz Çeliğin Kaynak Kabiliyeti Yüksektir

Bu özellik paslanmaz çelik evyelerin üretimi için fazlasıyla önemlidir. Bu durum sayede endüstriyel ekipman pazarında farklı form ve modelde geniş bir yelpaze sunulmaktadır. İhtiyaca göre sipariş üzerine özel üretim yapılması dahi mümkündür. Ayrıca malzemenin işleme tekniği, hijyen faktörünü de etkiler. Örneğin paslanmaz çelik bir evye, paslanmaz çelik çalışma tezgahına mükemmel bir biçimde kaynak yapılabilir. Ortaya çıkan oluşum, adeta tek parça gibi görünür. Vidalı veya perçinli konstrüksiyonların tam tersine, üzerinde kir veya mikropların yerleşebileceği geçiş veya ek yeri yoktur.