Endüstriyel Açıdan Yer Giderleri ve Kanalların Kullanım Alanları Nelerdir?

Endüstriyel Açıdan Yer Giderleri ve Kanalların Kullanım Alanları Nelerdir?

Endüstriyel alanların hijyeni, konforu ve güvenliği için birtakım araçlara gereksinim vardır. Bunlardan birisi de yer giderleri ve kanalları olmaktadır. Evler dahil her alanda kullanılan yer giderleri ve kanalları özellikle endüstriyel alanlar söz konusu olduğunda çok daha fazla öneme sahiptir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Su Toplama ve Uzaklaştırma Sistemleri Hakkında Yönetmelik ile endüstriyel alanlardaki atık suların toplanması ve uzaklaştırılması adına planlama, tasarım, projelendirme, yapım ve işletilmesine dair usul ve esasları düzenlemektedir. Gerek yasal zorunluluk gerekse insan sağlığı açısından endüstriyel alanlarda yer giderlerine ve kanallarına azami ölçüde dikkat edilmelidir. Bu araçlar en temelde ortamda bulunan suyun belli bir noktaya toplanıp tesisatın çıkış noktasıyla buluşturmaktadır. Endüstriyel açıdan yer giderleri ve kanalların kullanım alanları için pek çok çeşidi vardır.

Endüstriyel açıdan yer giderleri ve kanalların kullanım alanları başlıca şöyle sıralanabilmektedir:

  • Çamaşırhaneler,
  • Restoranlar,
  • Tesisat odaları,
  • Soğuk depolar,
  •  Barlar,
  • Bulaşıkhaneler,
  • Endüstriyel mutfaklar,
  • Bodrumlar,
  • Garaj önleri,
  • Bahçeler,
  • Kesimhaneler,
  • Havuzlar,
  • Spor kompleksleri.

Endüstriyel Yer Giderleri ve Kanalların Özellikleri

Endüstriyel açıdan yer giderleri ve kanalların kullanım alanları ürün çeşitliliğine göre artmaktadır. Kirli ve pis su tesisatlarında, su akıtma yerlerinin çıkış borularında yer alan sifonlardan başka suya karışık durumda bulunan çöp ve parçacıkları ayıran, suyla karışık durumda bulunan çöp ve parçacıkları ayıran, yağ, benzin gibi maddeleri ayıran pek çok yer gideri ve kanalları mevcuttur.

Döşeme giderleri kirli suların tesisata akmasını sağlamakta, fakat tesisattaki pis kokuların bina içine geçmesini engelleyen özel sifonlara sahiptir. Bunlar kendi içinde alçak yer tipi, yandan girişli, yer gibi çeşitlere sahiptir.

Avlu giderleri avlu, bahçe gibi yerlerde yağış sularının pis su ya da yağış kanalına itilmesinde kullanılır. Daha çok kagirden yapılır. Ayrı bir şehir yağış kanalı varsa gider, sifonsuz olabilir. Sifonsuz avlu giderinin ağzına zemin seviyesinde konulmuş rögara benzer çıkış mevcuttur. Dipte kum, çamur gibi katı kirlerin toplanacağı alan bulunur. Avlu giderlerinin içine girebilecek kağıt, yaprak, naylon gibi çöplerin geçmesini engellemek için kimi zaman bir tel sepet konulur.

Özellikle mutfak alanlarında ortaya çıkan atık sularda bol miktarda yağ yer alır. Bu yağ kıl, iplik ve bitkisel maddelerle birlikte katman oluşturarak boruların tıkanmasına neden olur. Ayrıca donan yağ kötü koku oluşturur. Bütün bunlara engel olmak için lokanta, kafe, kışla, pansiyon gibi yerlerin mutfaklarında yağ tutucu giderler kullanılır.

En İyi Endüstriyel Yer Giderleri ve Kanalları

Endüstriyel açıdan yer giderleri ve kanalların kullanım alanları oldukça fazla olsa da önemli olan işlevsel ve uzun ömürlü ürünlere sahip olmaktır. HPM olarak yer giderleri ve kanallarında kalitemizi kanıtlamış bulunuyoruz. Paslanmaz çelikten özel tasarım ürünlerimizle çalışma alanlarınızda fark yaratıyoruz.